فناوری هولوگرام سه بعدی یا هولوگرافی یعنی خلق تصاویر سه بعدی در یک فضای واقعی! این روش تا حد زیادی شبیه به تکنولوژی AR یا  همان واقعیت افزوده است با این تفاوت که برای مشاهده تصاویر سه بعدی نیازی به هیچ  گجت پوشیدنی مانند عینک های مخصوص نیست و مخاطبان می توانند در فضاهای واقعی تصاویری سه بعدی مشاهده کنند.  


     تا کنون چندین دستگاه برای خلق تصاویر سه بعدی اختراع و توسعه داده شده اند که هرکدام توسط تکنیک ها و روشهایی خاص، تصاویر سه بعدی ایجاد می کنند. 

نمایشگرهای فن هولوگرام

نمایشگرهای هولوباکس(باکس های شیشه ای)

نمایشگرهای ترنسپرنت

ویدئو پروژکتورهای سه بعدی


نمایشگرهای فن هولوگرام 

که یکی از محبوب ترین دستگاه های پخش تصاویر سه بعدی محسوب میشود، از یک موتور (در مرکز دستگاه) و تعدادی پره تشکیل شده اند که بر روی هرکدام از پره ها تعداد زیادی چراغ LED رنگی کارگذاشته شده است.

فن هولوگرام ها بعد از اتصال به برق شروع به چرخش نموده و فضایی دایره ای شکل را بوجود می آورند که همان صفحه نمایش دستگاه محسوب میشود. روش خلق تصاویر در این دستگاه POV یا همان ماندگاری تصویر است. 

در این روش دستگاه بعد از چرخش محو شده و دیگر قابل دیدن نیست و به جای آن تصویری که در حال پخش در دستگاه است با حالتی معلق و سه بعدی دیده میشود. 

در مدل های اولیه این دستگاه قطر تصاویر 30 سانت بود و با پیشرفت این دستگاه اکنون دستگاه هایی با قطر نمایشگر 80 سانت، 100 سانت، 150 سانت و گاهی بیشتر از آن تولید میگردد.

برای نمایش تصاویر یک انسان در ابعاد واقعی معمولا ۳ دستگاه فن به شکل عمودی در زیر یکدیگر چیده شده و یک تصویر یک پارچه سه بعدی از یک انسان در ابعاد واقعی را نشان میدهند.

ویدیوها معمولا با تکنیک پرده سبز از یک شخص واقعی فیلمبرداری شده و بعد از ادیت ویدیو و برداشتن پس زمینه، ویدیو به دستگاه ها منتقل میگردد.

البته در دستگاه های جدید امکان پخش تصاویر به شکل لایو ( همزمان با فیلمبرداری به شکل زنده ) نیز وجود دارد تا انسان های مجازی بتوانند با افراد حاضر در محیط تعامل و گفتگو کنند.

نتیجه آنکه:

تصاویر سه بعدی جذابیت بالایی در بین مخاطبان دارند. حال اگر این تصاویر در فضای واقعی و بدون نیاز به لوازمی مانند عینک های مخصوص و تنها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشند جذابیت آن بیشتر هم میشود

آن دوران به سرعت سپری شد.  فیلم ها و تلویزون های سه بعدی به بازار آمد که به تصاویر عمق میداد. با گذاشتن یک عینک بر روی چشم که البته باگ ها و زمُختی های خاص خود را داشت.

اما قضیه از این نیز فراتر رفت و حالا همان تصاویر سه بعدی از درون نمایشگر ها به بیرون آمده و در کنار ما زندگی می کنند… بدون نیاز به عینک و خیره شدن به یک صفحه تلویزیون.

درصورتی که قصد دارید از تصاویر سه بعدی برای تبلیغات کسب و کار خود استفاده کنید صفحه زیر را مشاهده نمایید.

https://qtakk.com/hologram-fan